085 071 2872 info@scheel.nl

Autostoel bij rugklachten

Last van rugklachten? Dan kan zitten en dus auto rijden heel vervelend zijn. De oplossing is dan vaak een aangepaste autostoel  met een goede zithouding die de rug, nek en schouders op dusdanige wijze ondersteunt dat rugklachten en eventueel schouder- en nekklachten voorkomen worden.

Maatwerk autostoelen

Autostoelen van Scheel zijn maatwerk. Iedere klant krijgt een stoel op maat aangemeten. Tijdens het aanmeten van de juiste stoel worden alle zaken, klachten en eisen meegenomen zodat wij een autostoel (en/of bureaustoel) speciaal voor uw lichaam samenstellen. Zo halen we het maximale uit de stoel met als doel het voorkomen van rugklachten, nekklachten en/of schouderklachten tijdens het autorijden, werken op kantoor of bij andere beroepen.

autostoelen

Voorkom rugpijn

Scheel maakt autostoelen op maat die verstelbaar zijn op diverse vlakken. Deze aangepaste stoelen zijn voorzien van o.a:

  • Een lumbaalsteun waarmee de bolling en de hoogte van de bolling van de rugsteun in te stellen zijn
  • Verstelbare zittinglengte waarmee ook de zitdiepte in te stellen is
  • Instelbare zijwangbreedte waarmee de zijondersteuning ingesteld kan worden
  • Optioneel is de lendensteun waarmee de rugleuning goed instelbaar is
  • Optioneel zijn de armsteunen waardoor de zithouding nog optimaler wordt
  • Optioneel is het verlengde zitkussen waarmee de benen maximale ondersteuning ondervinden

Rugpijn voorkomen bij kantoorwerkzaamheden

Voor mensen met rugklachten die misschien minder in de auto zitten, maar een kantoorbaan hebben waarbij ze overdag veel zitten is een aangepaste bureaustoel een uitkomst. Daarvoor ontwierp Scheel de 24-uursstoel. Deze ergonomisch verantwoorde stoelen vinden we met name in controlekamers van bewakingsdiensten, luchtverkeerstorens, e.d. Maar deze stoelen misstaan zeker niet in een kantooromgeving. Ook hier zijn zaken als rugleuning, armsteunen, lendensteun en dergelijke multi-instelbaar waardoor de juiste zithouding en de juiste ondersteuning gegarandeerd zijn waardoor rugpijn, nekklachten en schouderpijn voorkomen worden.

Autostoel hernia

Onze experts krijgen vaak de vraag van mensen die een hernia  hebben (gehad) of een aangepaste (auto)stoel rugpijn kan voorkomen. Jazeker! Een aangepaste autostoel geeft optimale ondersteuning met name van bekken tot schouder. Dit voorkomt nek-rug- en schouderklachten en kan de pijn bij een hernia verlichten. Deze vraag komt veelal van beroepsgroepen waarbij langdurig zitten een vereiste is zoals rijinstructeurs en verkeersleiders maar ook mensen die langdurig op kantoor werkzaam zijn en veel zitten. Voor diegene die een hernia hebben (gehad): een autostoel op maat, ergonomische kantoorstoel of 24-uursstoel biedt uitkomst!

Stoel bestellen

Interesse in een stoel op maat? Maak dan een vrijblijvende afspraak of kom langs in onze showroom. Hier staan alle stoelen opgesteld en kunt u zelf testen welke stoel het beste bij u past.

Meer informatie over Scheel Autostoelen

Wilt u vrijblijvend advies over onze autostoelen? Bel ons voor een afspraak (085-071 2872). Voor algemene informatie download u hier de brochure of de prijslijst.

Wie zijn we

En wat doen we?

Het werk van Scheel Autofauteuils Almere bestaat uit het analyseren en oplossen van zitproblemen. Met onze – ruim 40 jaar ervaring – weten wij als geen ander waar je op let bij het afstellen en instellen van stoelen voor dagelijks gebruik. Voeg daar de constante ontwikkeling en verbetering van onze producten aan toe en wij garanderen u een optimaal advies op maat. Bij ons kunt u erop rekenen dat u bovenal een eerlijk advies krijgt, want – voor het meest optimale zitcomfort – bent u daar uiteindelijk het meest bij gebaat.

Wensen inventariseren

Goed, hoe werkt het? Om een eerlijk en goed advies te kunnen geven hebben wij natuurlijk uw input nodig. Deze bestaat o.a. uit de reden waarom u de aanschaf van een andere auto- of bureaustoel overweegt. Heeft dit te maken met bijvoorbeeld fysieke aanpassingen, toename van de in- of uitstap frequentie, toename van het auto gebruik of andere wensen? Deze input is van groot belang voor een gedegen en eerlijk advies.

Advies: maak een vrijblijvende afspraak

Om de redenen zo goed mogelijk te kunnen inventariseren, adviseren wij u een afspraak met ons te maken. Zo kunnen we alle elementen rustig overleggen en u van een goed advies voorzien. Daarnaast voorkomt het maken van een afspraak onnodig wachten, indien wij met een andere klant bezig zijn.

Intake gesprek

U heeft de afspraak gemaakt en komt langs in de showroom. En dan? Wij houden een ‘intakegesprek’ met u. Hierin wordt o.a. besproken wat uw wensen, klachten, eventuele beperkingen, jaarkilometrage, in- en uitstapfrequentie en andere bepalende factoren (zoals autotype) zijn. Deze gegevens bepalen namelijk voor een deel welk type stoel wij moeten adviseren, namelijk:

  • Een stoel op maat gemaakt
  • Een stoel op maat instelbaar
  • Een combinatie van op maat gemaakt en op maat instelbaar

Als bekend is welke onderdelen op maat gemaakt moeten worden zullen de hiervoor benodigde maatgegevens worden opgenomen en verwerkt in uw ‘stoelrecept’.

Vervolg traject

Na het intake gesprek adviseren wij u welke stoel het beste bij u past middels een vrijblijvende offerte. Indien u akkoord geeft op de voor u voorgestelde SCHEEL Autostoel, zetten wij het vervolgtraject in werking. Dit betekent dat wij de stoel maken, inbouwen en/of afleveren (indien het een kantoor fauteuil betreft). Wij begeleiden u door het proces en nemen bij ieder fase contact met u op om u te informeren over eventuele lever- en inbouwtijden.

Meer informatie?

Indien u meer wilt weten over ons advies op maat of over het vervolg traject dan vernemen wij dat graag van u. U kunt ons bereiken op (085-071 2872) of maak een afspraak en kom langs in onze showroom aan de Televisieweg 36 in Almere.

Voor meer informatie download de brochure of de prijslijst. 

Advies op maat

Onze kracht is het analyseren en oplossen van zitproblemen of het nu thuis, op het werk of in de auto is. Aangezien ieder mens een ander postuur, gewicht en houding heeft, kunnen wij niet anders dan een advies op maat geven.

Autostoelen aanpassen, aanmeten en verstellen

Onze werkwijze hiervoor is dat wij starten met een intake gesprek. Hier rolt een advies uit of de stoel op maat gemaakt moet worden of op maat instelbaar moet zijn. Compleet in overeenstemming met wat u aangegeven hebt in het intake gesprek, wordt uw ‘stoelrecept’ verwerkt en afgeleverd of in de auto geplaatst.

Aanpassen van autostoelen

Het aanpassen van stoelen is meer dan alleen het instellen van de onderdelen van een Scheel stoel. Ook het aanpassen van de materialen met andere dichtheden zijn van invloed op het zitcomfort en de sportiviteit.

Tijdens het intake gesprek komt naar voren waar uw voorkeur naar uitgaat en welke aanpassingen ideaal zijn voor u. Mocht u in de tijd de instellingen van uw stoel willen wijzigen dan kan dat uiteraard. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

Verstelbaarheid stoelen bij meerdere bestuurders

Er kan sprake zijn van gebruik van één stoel door meerdere bestuurders. Is dit het geval dan is het verstandig deze stoel multi-instelbaar te maken. Wij hebben daarvoor speciale stoelen met instellingen die veel verder gaan dan de reguliere instelmogelijkheden. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend gesprek

Voor meer informatie over onze diensten en producten verwijzen wij u naar de desbetreffende pagina’s. Wilt u een vrijblijvend gesprek schroom dan niet ons te bellen (085-071 2872) voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom (Televisieweg 36 in Almere).

Onze mensen helpen u graag en de koffie staat klaar.
Tot snel!

24 uurs stoelen

Bewakingsdiensten, verkeerscontrollers, datatypisten. Beroepen, die een hoge graad van concentratie combineren met langdurig zitten en baat hebben bij bureaustoelen geschikt voor 24 uur zittend werk doen.

Bureaustoelen

Beroepen die een hoge graad van concentratie combineren met langdurig zitten zijn gebaat bij ergonomisch verantwoorde bureaustoelen. Speciaal voor deze beroepsgroepen ontwikkelde Scheel de 24-uurs stoel.

4WD Autostoelen

In het nieuwe assortiment van Scheel zijn nu speciale 4WD autostoelen verkrijgbaar speciaal voor de 4WD markt. Deze stoelen zijn uiterst comfortabel tijdens het rijden en voorkomen nek-, schouder en rugklachten.

Autostoel rugklachten

Rugklachten? Dan kan zitten en/of auto rijden heel vervelend zijn. De oplossing? Een aangepaste autostoel met goede zithouding die het lichaam dusdanig ondersteunt dat rug-, schouder- en nekklachten voorkomen worden.

Camperstoelen

Optimaal genieten van een welverdiende vakantie met de camper. Dan is een goede zithouding tijdens de reis heel belangrijk. De buitengewoon comfortabele SCHEEL camperstoelen passen in iedere camper.

Scheepvaart

Speciaal voor de scheepvaart (binnenvaart en zeevaart), rondvaart en pleziervaart, maar ook voor de visserij en veerdiensten ontwikkelde SCHEEL de stuurstoel op maat. Het is mogelijk de stuurstoel op een bootvoet te plaatsen.

Bezoek onze showroom
voor meer informatie

SCHEEL Nederland bv

Televisieweg 36
1322 AM Almere

Showroom (op afspraak)

Openingstijden *
Maandag t/m vrijdag
08.30 - 17.00 uur (op afspraak)

Bezoek ons

 

Neem contact op

info@scheel.nl
Tel: 085 - 071 2872