085 071 2872 info@scheel.nl

Autostoelen

Ieder z’n eigen autostoel op maat. Een autostoel die precies naar uw ‘model’ wordt gemaakt, ter voorkoming van een pijnlijke rug, nek of benen. Een goede autostoel voorkomt rugklachten én uiteindelijke irritatie tijdens het rijden. Want bij een beetje pijn ben je gewoon sneller geïrriteerd. Dat kan de rijstijl negatief beïnvloeden en daarmee de verkeersveiligheid.

Individuele autofauteuils voor optimaal rijgemak

Scheel maakt nu al 50 jaar – met veel succes – autostoelen op maat en heeft inmiddels een ongekende ervaring met het doeltreffend aanmeten van autofauteuils. Ideale autostoelen bij rugpijn. Last van rugpijn tijdens het rijden of rugpijn na het rijden? Overweeg dan een aangepaste autostoel en kom langs voor vrijblijvende advies!

autostoelen

Op maat gemaakt

De ergonomische autostoelen van Scheel worden compleet aangepast aan het postuur en het gewicht van de autobezitter. Middels een intakegesprek wordt gekeken waarom u een op maat stoel wenst en hoe intens u deze gaat gebruiken. Vervolgens wordt de stoel aangemeten. Hierbij kijken we naar zaken als schouderbreedte, bovenbeenlengte en andere kenmerken en maten van uw lichaam. Het frame, de stoel en de materialen worden hierop aangepast. Wij hebben de volgende autostoelen:

Verschillende materialen voor optimaal comfort

Gewone autostoelen kennen één en dezelfde hardheid, één en hetzelfde formaat. Dit is inherent aan seriefabricage. Scheel Autofauteuils bestaan uit diverse grondstoffen of combinaties daarvan, zoals verschillende latex-natuurproducten – ook wel koudschuim of traagschuim genoemd – met specifieke eigenschappen. De dichtheid, stevigheid en souplesse van dit materiaal is te beïnvloeden door computergestuurde machines die elk soortelijk gewicht kunnen produceren. Zo zorgen wij ervoor dat het materiaal uw lichamelijke kenmerken en uw voorkeuren ondersteund! Een ergonomische autostoel op maat.

Frame plus onderdelen

Het frame van elke Scheel Autofauteuil is volledig van staal. Het is dubbel vergrendeld en daardoor torsievrij. Deze eigenschappen komen de duurzaamheid en juiste zithouding zeer ten goede. Een Scheel Autofauteuil gaat daarom jaren mee en ‘overleeft’ vaak vele auto’s. Dankzij het torsievrije frame wordt ook de actieve veiligheid van de chauffeur verhoogd. Men blijft fitter, alerter en er is minder irritatie door onaangename belasting. Het rugkussen is opgebouwd uit verschillende steungevende vlakken. Zo kan de S-vorm van de wervelkolom nauwkeurig worden gevolgd en een solide steun aan schouderbladen, rug, taille, heupen, zitvlak en bovenbenen worden geboden.

Meer informatie over Scheel Autostoelen

Voor meer informatie of vrijblijvend advies over onze autostoelen belt u ons voor een afspraak (085-071 2872) om langs te komen in onze showroom voor een vrijblijvend gesprek.

Voor meer informatie download de brochure of de prijslijst.

Wie zijn we

En wat doen we?

Het werk van Scheel Autofauteuils Almere bestaat uit het analyseren en oplossen van zitproblemen. Met onze – ruim 50 jaar ervaring – weten wij als geen ander waar je op let bij het afstellen en instellen van stoelen voor dagelijks gebruik. Voeg daar de constante ontwikkeling en verbetering van onze producten aan toe en wij garanderen u een optimaal advies op maat. Bij ons kunt u erop rekenen dat u bovenal een eerlijk advies krijgt, want – voor het meest optimale zitcomfort – bent u daar uiteindelijk het meest bij gebaat.

Wensen inventariseren

Goed, hoe werkt het? Om een eerlijk en goed advies te kunnen geven hebben wij natuurlijk uw input nodig. Deze bestaat o.a. uit de reden waarom u de aanschaf van een andere auto- of bureaustoel overweegt. Heeft dit te maken met bijvoorbeeld fysieke aanpassingen, toename van de in- of uitstap frequentie, toename van het auto gebruik of andere wensen? Deze input is van groot belang voor een gedegen en eerlijk advies.

Advies: maak een vrijblijvende afspraak

Om de redenen zo goed mogelijk te kunnen inventariseren, adviseren wij u een afspraak met ons te maken. Zo kunnen we alle elementen rustig overleggen en u van een goed advies voorzien. Daarnaast voorkomt het maken van een afspraak onnodig wachten, indien wij met een andere klant bezig zijn.

Intake gesprek

U heeft de afspraak gemaakt en komt langs in de showroom. En dan? Wij houden een ‘intakegesprek’ met u. Hierin wordt o.a. besproken wat uw wensen, klachten, eventuele beperkingen, jaarkilometrage, in- en uitstapfrequentie en andere bepalende factoren (zoals autotype) zijn. Deze gegevens bepalen namelijk voor een deel welk type stoel wij moeten adviseren, namelijk:

  • Een stoel op maat gemaakt
  • Een stoel op maat instelbaar
  • Een combinatie van op maat gemaakt en op maat instelbaar

Als bekend is welke onderdelen op maat gemaakt moeten worden zullen de hiervoor benodigde maatgegevens worden opgenomen en verwerkt in uw ‘stoelrecept’.

Vervolg traject

Na het intake gesprek adviseren wij u welke stoel het beste bij u past middels een vrijblijvende offerte. Indien u akkoord geeft op de voor u voorgestelde SCHEEL Autostoel, zetten wij het vervolgtraject in werking. Dit betekent dat wij de stoel maken, inbouwen en/of afleveren (indien het een kantoor fauteuil betreft). Wij begeleiden u door het proces en nemen bij ieder fase contact met u op om u te informeren over eventuele lever- en inbouwtijden.

Meer informatie?

Indien u meer wilt weten over ons advies op maat of over het vervolg traject dan vernemen wij dat graag van u. U kunt ons bereiken op (085–071 2872) of maak een afspraak en kom langs in onze showroom aan de Televisieweg 36 in Almere.

Voor meer informatie download de brochure of de prijslijst. 

Advies op maat

Onze kracht is het analyseren en oplossen van zitproblemen of het nu thuis, op het werk of in de auto is. Aangezien ieder mens een ander postuur, gewicht en houding heeft, kunnen wij niet anders dan een advies op maat geven.

Autostoelen aanpassen, aanmeten en verstellen

Onze werkwijze hiervoor is dat wij starten met een intake gesprek. Hier rolt een advies uit of de stoel op maat gemaakt moet worden of op maat instelbaar moet zijn. Compleet in overeenstemming met wat u aangegeven hebt in het intake gesprek, wordt uw ‘stoelrecept’ verwerkt en afgeleverd of in de auto geplaatst.

Aanpassen van autostoelen

Het aanpassen van stoelen is meer dan alleen het instellen van de onderdelen van een Scheel stoel. Ook het aanpassen van de materialen met andere dichtheden zijn van invloed op het zitcomfort en de sportiviteit.

Tijdens het intake gesprek komt naar voren waar uw voorkeur naar uitgaat en welke aanpassingen ideaal zijn voor u. Mocht u in de tijd de instellingen van uw stoel willen wijzigen dan kan dat uiteraard. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

Verstelbaarheid stoelen bij meerdere bestuurders

Er kan sprake zijn van gebruik van één stoel door meerdere bestuurders. Is dit het geval dan is het verstandig deze stoel multi-instelbaar te maken. Wij hebben daarvoor speciale stoelen met instellingen die veel verder gaan dan de reguliere instelmogelijkheden. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend gesprek

Voor meer informatie over onze diensten en producten verwijzen wij u naar de desbetreffende pagina’s. Wilt u een vrijblijvend gesprek schroom dan niet ons te bellen (085–071 2872) voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom (Televisieweg 36 in Almere).

Onze mensen helpen u graag en de koffie staat klaar.
Tot snel!

24 uurs stoelen

Bewakingsdiensten, verkeerscontrollers, datatypisten. Beroepen, die een hoge graad van concentratie combineren met langdurig zitten en baat hebben bij bureaustoelen geschikt voor 24 uur zittend werk doen.

Bureaustoelen

Beroepen die een hoge graad van concentratie combineren met langdurig zitten zijn gebaat bij ergonomisch verantwoorde bureaustoelen. Speciaal voor deze beroepsgroepen ontwikkelde Scheel de 24-uurs stoel.

4WD Autostoelen

In het nieuwe assortiment van Scheel zijn nu speciale 4WD autostoelen verkrijgbaar speciaal voor de 4WD markt. Deze stoelen zijn uiterst comfortabel tijdens het rijden en voorkomen nek-, schouder en rugklachten.

Autostoel rugklachten

Rugklachten? Dan kan zitten en/of auto rijden heel vervelend zijn. De oplossing? Een aangepaste autostoel met goede zithouding die het lichaam dusdanig ondersteunt dat rug-, schouder- en nekklachten voorkomen worden.

Camperstoelen

Optimaal genieten van een welverdiende vakantie met de camper. Dan is een goede zithouding tijdens de reis heel belangrijk. De buitengewoon comfortabele SCHEEL camperstoelen passen in iedere camper.

Scheepvaart

Speciaal voor de scheepvaart (binnenvaart en zeevaart), rondvaart en pleziervaart, maar ook voor de visserij en veerdiensten ontwikkelde SCHEEL de stuurstoel op maat. Het is mogelijk de stuurstoel op een bootvoet te plaatsen.

Bezoek onze showroom
voor meer informatie

SCHEEL Nederland bv

Televisieweg 36
1322 AM Almere

Showroom (op afspraak)

Openingstijden *
Maandag t/m vrijdag
08.30 - 17.00 uur (op afspraak)

Bezoek ons

 

Neem contact op

info@scheel.nl
Tel: 085 - 071 2872